Modum midt

Rundtur fra Vikersund om Modum Bad

Høsten 2020 har Badeveien, som knytter Vikersund til Modum Bad, fått både fortau og asfalt. Det er en fin spasertur på omlag 2,5 km hver vei. Fra «badet» er det også mulig å legge ei sløyfe om Brunes og Kjølstad gårdene ned til Geithusveien. Denne kan også følges på asfaltert fortau tilbake til Vikersund. Rundturen vil da bli omlag 8 km.

De vakre sveitser-villaene ved Modum Bad

På kryss og tvers i Kalager og Skredvigskogene, Geithus

Et attraktivt og mye benyttet friareal ligger mellom RV 350 og bebyggelsen i Geithus syd. Med utgangspunkt nye Skredsvigmoen Barnehage er det både merkede og umerkede stier som blir tråkket på vinterstid. Flere bålplasser og gapahuker er også tilgjengelige for publikum. Siste tilskuddet er gapahuken «Tyttebærtoppen». Bring gjerne med deg varmt drikke og et sitteunderlag. Området rundt er småkupert og oversiktelig. Turlengde kan du tilpasse alt fra 2 til 8 km. God tur !

Fint å raste i gapahuken «Tyttebærtoppen»

Januarvandring langs Drammenselva

Fiskestien på østsida av Drammenselva mellom Gravfoss (Geithus) og Embretsfoss (Åmot) benyttes av lokale fotturister på vinterstid. I det minste så lenge snødybden tillater det. Det er en spennende tur langs den strie elva hvor både skarv, ender og fossekall kan observeres. Stien er kupert og den har et par bekkepasseringer som kan være isete, så gå forsiktig. I januar står sola lavt og treffer elva sent, så turen kan best gjøres på ettermiddagen. Turen er omlag 3 km hver vei. Gå gjerne turen sammen med familiemedlem eller en turvenn.

Januaridyll ved Drammenselva

Mange mulighter for «aleneturer» på Furumo, Geithus

Moinger flest er heldige som har sitt vel tilrettelagte turområdet på «moane». For de fleste er utgangspunket (P) Furumo Idrettspark, men alternative startpunkt er Brunes Grendehus og Modum Bad. Flere rundløyper mellom 3,5 og 10 km er merket og skiltet. Gangveiene mellom Furumo, Brunes og Modum Bad brøytes gjennom vinteren, og gangveiene har også diskret belysning på kveldstid. Det er turkasse med protokoll «Midt-på-moen». Flere sti-tråkk holdes i tillegg åpne gjennom vinteren, så valgene er mange og varierte. I helgene og på ettermiddag og kveld møter en som regel andre, så i «Furumoløypene» er en sjelden helt alene.

Piggsko eller brodder anbefales langs gangveien over moana
%d bloggere like this: