Arrangementer

Her finner du til vanlig våre Ut på Tur arrangementer for de neste fem, seks ukene. Korona-tid og smittevernhensyn gjør at Ut på Tur – Modum & Sigdal ikke finner det forsvarlig å gjennomføre våre fellesturer. I gjennomsnitt har våre onsdagsturer i 2020 hatt hele 65 deltakere, og etter 20. oktober kommer vi i konflikt med nasjonale og lokale krav og råd. Defor velger vi å avlyse alle arrangementer ut året.

«Ut på alene Tur» i Modum og Sigdal

Selv om Korona-tid og krav til smittevern legger begrensninger på Ut på Turs felles aktiviteter betyr ikke dette at våre deltakere bør holde seg inne. Friluftsliv kan godt praktiseres uten turleder og uten den store deltakergruppa.

Ut på Turs turledere vil gjennom Korona-tiden bruke denne siden til å legge ut forslag til «aleneturer» langs merkede stier og langs gangveier i nærmiljø. Turer som trygt kan gjøres uten turleder. Dette er enkle, men fine turer som noen vil huske at Ut på Tur gjengen har gått tidligere, kanskje var det for fem år siden, eller kanskje var det i fjor. Om høsten og vinteren kan tele, nattefrost og snø gjøre det både isete og glatt. Vær OBS. Gå gjerne sammen med familie eller invitér med en god turvenn.

Frisk luft gjør godt for både kropp og sinn !

Turforslag 1 – «Seniorbenken» på Allmannsåsen

«Seniorbenken» står på Allmannsåsen i Nedre Sigdal. Det er merket sti opp fra Kjerkemoen, Nordre Green, Vestsideveien mellom Kolsrud og Prestfoss.. 2,5 km opp. Kort men bratt hestevei til topps. Fra toppen er det merket sti videre om gapahuken overfor gården Kvisle. Rundturen om Allmannsåsen og gapahuken er omlag 8 km.

Turforslag 2 – «Gamle Kirkevei» fra Vikersund til Heggen Kirke

«Gamle Kirkevei» har eksistert siden Modums stolte middelalderkirke på Heggen ble reist på tidlig 1200-tall. Underveis er det satt opp informasjons-skilt som forteller historien om den enda tidligere kirken som ble flyttet fra Vike til Heggen. Hele traseen byr på fott utsikt over Bergsjø og Modum. Turen er enkel og omlag 8 km tur og retur.

Turforslag 3 – Til topps på Tresåsen på Solumsmoen

En spennende nærtur på Solumsmoen. Turen starter ved avkjøring fra Sigdalsveien til Solum Gård (300 m forbi Shell). Blåmerket sti tar av til venstre like opp i bakken mot Solum, og god skogssti leder i slak motbakke nordover til toppen etter omlag 3 km. Det er en lettgått tur over sva og lyngheier. Fra toppen er det flott utsikt mot vest og nord. Det er merket to veier ned. Dersom det er glatt velg samme vei ned som opp. Den andre har par litt vriene punkter om det er is eller vått.

Turforslag 4 – Langs seterveien til «Abelone»

Uten snø er det fortsatt fint å følge Seterveien til «Abelone», O-lagshytta i Flannumsmarka. Kommer det snø så kjøres det skiløype langs Seterveien. For å komme til startpunkt følg skiltet stikkvei inn fra Finsrudveien til skytebane hvor parkering. Omlag 100 m tilbake langs veien stikker merket løype inn til venstre. Følg blåmerkingen, Underveis passeres Moltemyrmoen og Lønjakleivåsen før du kommer til Månen. Stien fortsetter over Seteråsen til «Abelone». Tilbaketuren kan legges langs tømmervei forbi Fugleleikåsen. Turen er småkupert, men ikke tung. Den er omlag 10 km.

Turforslag 5 – Theodor Kittelsens fotspor fra «Lauvlia» til Hellerudflya

Vinteren nærmer seg, men så lenge snøen uteblir kan en høstlig barmarks-tur være flott nå som lufta er klar, telen gjør stien tydelig og terrenget åpner seg etter lauvfall. En av Sigdals fineste utsiktsturer er den fra Lauvlia til Hellerudflya. Første kilometeren følger du Gamleveien fram til Stubberud, hvor merket sti tar deg sørover i jevn motbakke de drøyt 300 høydemetrene opp til flya. Vel oppe er utsikten helt fenomenal. Norefjell, Eggedalsfjell, Slettefjell danner synsranden, og rett under deg ligger Soneren med Andersnatten som steilt reiser seg i nordvest. Hele tilbaketuren byr på vakkert rundskue. Turen er omlag 7 km fram og tilbake.

Turforslag 6 – Rundtur ved Koboltgruvene i Skuterudåsen

Før snøen legger seg, ta en tur med familie eller en god venn til Koboltgruvene. Gjør gjerne runden om Nordgruvene til Skuterudsetra og videre på den blåmerkede seterstien forbi Retrum til stikryss med Blaafarveværkets Kultursti. Denne er også merket og kan følges ut til Hoggvarden med Modums kanskje flotteste utsikt. Tilbake om Sydgruvene. Rundturen er variert og går på gode skogsstier, den er middels tung og omlag 8 km lang.

Turforslag 7 – Rundtur fra Vikersund om Modum Bad

Høsten 2020 har Badeveien, som knytter Vikersund til Modum Bad, fått både fortau og asfalt. Det er en fin spasertur på omlag 2,5 km hver vei. Fra «badet» er det også mulig å legge ei sløyfe om Brunes og Kjølstad gårdene ned til Geithusveien. Denne kan også følges på asfaltert fortau tilbake til Vikersund. Rundturen vil da bli omlag 8 km.

Turforslag 8 – På barfrost til «Geitedansen»

I lav vintersol byr den syd og vestvendte siden av Nedre Sigdal på flotte turmuligheter. En tur fra Nerstad skole langs Skatvetveien til møte med Rabbenveien er første etappe på tur til «Geitedansen». Vi følger Rabbenveien om lag 500 meter forbi Støvern gårder før vi tar til høyre mot Hagamoen. Herfra kan vi følge blåmerket sti (om det er barmark) eller skogsbilvei til rasteplass på «Geitedansen». Turen blir omlag 6 km tur retur.

Om dagsform, sti-forhold og været tillater det kan turen forlenges på blåmerkede stier mot både Skatvetsetrene mot Nattjennåsen. Men vær OBS på at dagene er korte om du legger ut på langtur i desember. Ta med mobilen, og si fra hvor du skal før du legger i vei

Turforslag 9 – Julestemning på Blaafarveværket

Hva kan vel bedre pirre julestemning enn et førjuls-besøk på Blaafarveværket ? Det siste året har det også blitt asfaltert fortau fra Åmot til værket, så en spasertur mellom Åmot og Haugfoss kan i dag anbefales på det sterkeste. Og ikke nok med det; om «Koronaen» slipper taket så kan besøkende også få seg en god julemiddag i historiske omgivelser. Går ikke det så er det mulig å kjøpe med seg Blaafarveværkets juleretter hjem.

%d bloggere like this: